Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
27. Marec 2017

Test Wilson Blade 2017

Wilson  pripravil najudobnejšo serijo loparjev iz linije Blade doslej!
Uporabite kodo  PRO-TESTBLADE2017-TENIS
in pridobite dodatnih 10% pri nakupu loparja Wilson Blade!

Blade 98 (18x20) Countervail

Kot že v testu iz leta 2015, lahko še enkrat zapišemo, da je Wilson z letošnjo edicijo pripravil najudobnejšo serijo loparjev iz linije Blade doslej! Najbolj tekmovalen ostaja Blade z razporeditvijo strun 18x20, ki je izjemno natančen lopar, hkrati pa je še manj obremenjujoč za igralno roko. Videz zaradi nespretnega dodatka zelene barve na čudovito mat črno podlago sicer ni več tako eleganten, kot je bil v prejšnjih dveh verzijah, a to verjetno niti ni tako pomembno. Za vse igralce z dvoročnim bekendom je pomembneje to, da so končno nekoliko podaljšali grip in ga s tem za nas naredili še bolj udobnega. Zelo razveseljivo! Po igralnih lastnostih pa je letošnji Blade verjetno najbolj izpopolnjen v segmentu udobja in še dodane stabilnosti, čvrstosti ter prav posebnega občutka mehkobe, ko zadeneš žogico z idealno točko udarca. Takšnega občutka doslej še ni bilo! Po drugi strani pa je moč razumeti tudi tiste igralce, ki se pritožujejo, da so loparji na račun udobja nekoliko izgubili stik z žogo.

Moč udarca ostaja izključno v domeni igralca. Z loparjem je treba še naprej krepko udarjati po žogici, če želimo doseči konstantno dobro globino in rotacijo žog. A agresivni, napadalni in telesno dobro pripravljeni igralci bodo bogato nagrajeni, saj ob dobri izvedbi udarca ubiješ žogico. Čvrst, stabilen in odziven lopar je zdaj še bolj primeren za zelo dobre rekreativce, odlični tekmovalci pa bi si morda vseeno želeli nekaj več čutenja žogice. A to je verjetno tudi stvar navade.

Blade 98 (16x19) Countervail

Kot je bilo pričakovati, je verzija z nekoliko bolj odprto razporeditvijo strun omogočala lažje proizvajanje različnih rotacij in je nudila nekaj več moči ob manjšem energetskem vložku. Dolžina leta žogice se je ob isti napetosti strune povečala za dober meter, tudi lok je nekoliko višji. Kontrola je sicer dejansko malenkost manjša, a vseeno je to fantastičen lopar za dobre in agresivne igralce, ki vršijo pritisk na nasprotnika z vseh delov igrišča, hkrati pa želijo od loparja nekoliko več pomoči. Kar zadeva ostale lastnosti, je lopar prav tako stabilen in čvrst kot verzija 18x20.

Blade 98S (18x16) Countervail

Zmagovalec testa! Wilsonova novost iz leta 2013 z ekstremno odprto razporeditvijo strun je bila takrat predvsem zelo zabavna ob spoznanju, kako močno lahko res široki »kvadratki« v glavi loparja zagrabijo žogico. Tokratna verzija pa je še precej bolj čvrsta in izboljšana na prav vseh področjih, še zlasti pa v segmentu stabilnosti in kompaktnosti loparja, kljub nekaj nižji teži (294g). Kontrolo so bistveno popravili že v verziji iz leta 2015. Teža žoge, ki jo lahko proizvedeš z Bladeom 98S, je na trenutke prav smešna. Let žogice je seveda precej višji, lopar pa uporabniku še bolj prijazen, odpušča več napak in tudi kakšno slabšo izvedbo udarca. A vseeno je to orodje za izkušene igralce tenisa, ki z dobro tehniko iz njega lahko izvlečejo največ, obenem pa so sposobni že sami dobro kontrolirati žogo. Lopar, od katerega vas roka skorajda zagotovo ne bi smela nikoli boleti. Pogoj seveda ostaja, da ga morate biti sposobni obvladovati!

Blade 104 (18x19) Countervail SW

Lopar Serene Williams je po specifikacijah morda res obetal, a je vsekakor največje razočaranje testa! 306 gramska podaljšana verzija loparja (70 cm) ima visok swing weight (kar 341g), 104 kvardatne inče veliko glavo, 18x19 razporejene strune in pravzaprav ni jasno, komu je sploh namenjena. Deklet, ki bi iz dneva v dan vihtela tak lopar, verjetno ni prav mnogo, moški, ki bi se odločili za kaj podobnega, pa imajo na tržišču precej opcij, ki imajo mnogo boljše igralne lastnosti. Lopar nekako ni stekel, občutek žoge na njem je res hecen, prav nič čvrst, čeprav bi moral biti, še več, glava se je zdela kar nekako prazna. Res nenavadno. Tudi žoga z loparja še zdaleč ni letela tako kot z ostalih Bladeov, čeprav ima strune vstavljene v takšne vrtine v okvirju, da bi moralo žogico izstreliti na drugo stran igrišča. Res silno nenavadno, verjetno bi si bilo treba za ta lopar vzeti še kakšno dodatno uro igralnega časa, a prvi občutki so bili daleč pod pričakovanji.

Blade 98L (16x19) Countervail


Najlažji Blade (286 g), ki ga še vedno krasi zelo dobra kontrola in odbojnost, je najbolj primeren za mlade, tekmovalno naravnane igralce tenisa in dekleta ter širok krog rekreativnih igralcev tenisa, ki se radi pozabavajo tudi ob igri dvojic, saj nudi še večjo okretnost, odbojnost žoge in odpušča kakšen slabše izveden udarec več. Kot že v preteklosti, bo to verjetno eden najbolj prodajanih modelov, kot pri vseh omenjenih modelih doslej pa tudi tega krasi bistveno zmanjšan stres igralne roke.

Blade 98 UL

Še ena Wilsonova novost je lepo presenetila tako zaradi neverjetne lahkotnosti ob igranju kot tudi zaradi presenetljive stabilnosti in kontrole, ki jo nudi. Lopar je še vedno namenjen širokemu krogu rekreativcev ter mladim, telesno šibkejšim tekmovalcem in tekmovalkam, ki prehajajo na loparje za odrasle. Smer in globina žoge sta več kot dovolj kontrolirana, spin in slajz je zaradi nekoliko bolj odprte razporeditve strun  lahko proizvesti. Kljub nizki teži se dobro postavi po robu tudi močnejšim žogam, zaradi nizke statične teže je zelo okreten, kar omogoča hitre, eksplozivne izvedbe udarcev in s tem večjo aktivnost žoge.
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.