Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
03. Februar 2012

25 let loparja Head Prestige

Letos teče že 25 let od nastanka loparja, ki nenehno poudarja maksimalen nadzor in občutek na igrišču.
Sam po sebi je postal tudi legenda: HEAD Prestige. V počastitev četrt stoletja Prestige loparju in njegovi odličnosti, se leto 2012 začenja z novo izboljšano serijo YouTek ™ IG Prestige.

Head je že vsa leta v samem vrhu svetovnega tenisa. Dolga leta je bil njihov zaščitni znak Andre Agassi, nam zelo poznan in večini zelo priljubljen pa je bil tudi Goran Ivanišević. Trenutno od najbolj poznanih in uspešnih igralcev so: Novak Djoković, Andy Murray, Marin Čilić, Robin Soderling, Ivan Ljubičić, Svetlana Kuznetsova, Victoria Azarenka, Richard Gasquet, Gilles Simon, Marat Safin, Patty Schnyder in še mnoge druge.

Čeprav je HEAD-ov najbolj poznan lopar sigurno Prestige, pa ne moremo niti mimo Radicala in Extrema

Prestige filozofijo lahko povzamemo v tri besede: klasičnost, preciznost, tradicionalnost. Tenis legende, kot so Henri Leconte, Thomas Muster, Goran Ivanišević, Gustavo Kuerten in Marat Safin so bili z uporabo serije HEAD Prestige prvotno seznanjeni že leta 1987. Kar pa je zelo zanimivo se vse do sedaj ta serija hvali z edinstvenim občutkom in zvokom, ki ga lahko delijo le njegovi uporabniki.

Robin Soderling potrjuje, da je ta občutek zelo težko opisati in ga razumejo samo tisti, ki so lopar kdaj prijeli v roke. Prestige lopar daje najboljše kombinacije moči in nadzora.

YouTek tehnologija združuje tehnologije, ki se odlično prilegajo vsakemu igralcu posebej. D30 tehnologije se prilagaja potrebam igralca. Kot vsi novejši loparji tudi ta uporablja D3o material, ki se nahaja na takšnem mestu okvirja, da reagira na vsak udarec. D3o imenovan tudi kot "pameten material" udarec kadar je to potrebno omehča in pa hkrati poskrbi za bolj trd občutek, kadar je to potrebno.Pri agresivnih udarcih, se molekule stisnejo skupaj in tako občutno povečajo togost loparja, za maksimalno moč. Pri mehkejših udarcih molekule absorbirajo udarec, da tako zagotovijo mehkejši občutek. Zadovoljil bo igralce, ki si želijo veliko kontrole in odličen občutek. Z odprto razporeditvijo strun 16/19 je zelo odziven in ima enostavnejši dostop do spin in slice udarcev, vendar pa od igralcev zahteva ogromno znanja.

S-model pa je popolnoma nov razvoj oblikovanja loparjev. Dostopen je večji množici rekreativcev. Posebna nastavitev in zmanjšana teža Prestiga S naredita lopar lažje obvladljiv in za širši krog igralcev.

IG - Innegra so polipropilenska vlakna, ki so lažja in močnejša od karbona, kevlarja. HEAD jih je kombiniral s karbonskimi vlakni in tako naredil izredno trdna vlakna, ki povečajo stabilnost loparja, zmanjšajo vibracije in izboljšajo igralne lastnosti. Material, ki ga uporabljajo tudi v Formuli 1. Lopar ponuja izboljšano stabilnost in večjo absorpcijo šoka. Testi kažejo, da vibracije ob udarcu žoge zmanjša za 17%, kar poudarja edinstven nadzor in natančnost.

Novi Prestige modeli so tudi vizualno izpopolnjeni (tradicionalni Prestige Red), teksturni kontrasti, detalji …

Novi YouTek ™ Prestige bo viden tako na igriščih Tenis Tour, na voljo pa bo tudi v trgovinah po vsem svetu.
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.