Tel: 070 801 727 / 01 585 14 92
Varnost in pravna obvestila

 

Splošni pogoji


Splošni pogoji Spletne trgovine ProRun in ProTenis so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S Spletno trgovino ProRun in ProTenis (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje S ŠPORT, Stojan Blatnik s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite, kot registriran ali neregistriran uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji alipopolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.Postopek nakupa

 


Nakup v naši spletni trgovini PRORUN.SI je enostaven in udoben. Po ugodnih cenah vam je na voljo najboljša izbira tekaške opreme v Sloveniji. Nakup in iskanje sta enostavna, saj lahko s pomočjo iskalnika ali preko podkategorij in filtrov hitro poiščete želeni izdelek.


Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnete obrazec za hitri nakup ali pa se registrirajte in si z vsakim nakupom nad 10 eur prislužite dodatne točke zvestobe, ki jih lahko izkoristite v obliki popusta.

Omogočena so plačila prek kreditnih kartic, po povzetju, po predračunu in osebni prevzem.

Nad skupnim zneskom 70 EUR vam ProRun podari brezplačno poštnino. Z vsakim nakupom boste pridobili tudi točke zvestobe, ki jih lahko unovčite kadarkoli, tudi že ob naslednjem nakupu. Lestvico s točkami si lahko ogledate v svojem profilu, za prejem točk pa morate biti registrirani in prijavljeni v sistem.

Spletna trgovina omogoča tudi vpis promocijske kode, s katero si lahko zmanajšate znesek v košarici. Vpišete svoje podatke za dostavo in plačilo (podatki o kreditni kartici), ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.

 

Koraki procesa nakupa:

 • 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

  Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Pri nekaterih izdelkih, (npr. pri loparju), imate v fazi izbire artikla možnost izbire dodatnih specifikacij artikla (npr. velikost ročaja loparja), ponudi pa se vam tudi možnost izbora dodatnih storitev (npr. napenjanje loparja). Izdelki so razvrščeni po kategorijah (npr. po spolu, glede na namen uporabe, ipd.), poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalnika. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na ime izdelka ali na zavihek »Več informacij«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup.

 • 2. korak – (poljubno) vpis promocijske kode

  S klikom na košarico, vas preusmeri v košarico. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino. V kolikor imate »promocijsko kodo« za popust, jo lahko vpišete v polje »Imam promocijsko kodo« in si s tem zmanjšate znesek vašega naročila. Promocijske kode lahko je mogoče pridoboti na več načinov. Preko oglaševalskih akcij na Facebok in Instagram profilih ProTenis in ProRun, na spletnih straneh www.protenis.si in www.prorun.si ipd.

 • 3. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)

  Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki kliknite gumb »Hitri nakup« in izpolnite obrazec s kontaktnimi podatki in podatki za dostavo. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Naprej«.

  Naslov za dostavo naročenega blaga se izpiše avtomatsko in je enak naslovu, ki ste ga vnesli v obrazec s kontaktnimi podatki. Če želite naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu za darilo, kliknite pri polju dostava na »Spremeni« in nato vpišite zahtevane podatke. V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče. Na tej fazi vam ostane samo še izbira med ponujenimi načini plačila.

 • 4. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa)

  Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Oddaj naročilo«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Preverite tudi naslov dostave. Prosimo, da v tem koraku izberete ustrezen način plačila in kliknite na »Oddaj naročilo«. Stran vas preusmeri glede na izbran način plačila, kjer vpišete plačilne podatke.

  Potrdilo o uspešno oddanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov.


Načini plačila


Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • plačilo po povzetju (Kupec poravna stroške kupnine ob dostavi.),
 • plačilo s kreditno kartico(Visa, Visa Electron, Mastercard).
 • plačilo preko PayPal računa (Pri zaključitvi nakupa s Paypal-om nastane transakcijski dodatek v višini 1% nakupne vrednosti.).
 • Plačilo po predračunu (Kupcu se preko elektronskega sporočila posreduje račun, preko katerega kupec poravna svoj nakup)

Ko opravite plačilo s kreditno kartico, bo vaše naročilo takoj obdelano. Ko bo podatke o vaši kartici preveril in odobril plačilni sistem, bo po pripravi artiklov vaš paket oddan na pošto.

Opomba: Vaša kartica s klikom na gumb »Oddaj naročilo« oz. v trenutku potrditve vnosa podatkov še ni bremenjena za navedeni znesek. Preusmerjeni boste na plačilni obrazec, kjer vpišete podatke kreditne kartice, ob koncu tega koraka se izvede tudi bremenitev vaše kartice.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.Cene


Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.Zasebnost in Zaščita podatkov


Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris, prav tako se lahko odjavite od prejemanja novic. Pošljite e-poštno sporočilo, da ne želite prejemati novic, in sicer na naslov info@protenis.si ali info@prorun.si.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.Reševanje sporov


Za reševanje morebitnih nastalih sporov je pristojno sodišče.Izvensodno reševanje sporov


V skladu s splošnimi pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev podjetje S Šport ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.Odstop od nakupa in vračilo blaga


Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov info@protenis.si ali info@prorun.si.

Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Ob vračilu artiklov je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

Obrazec za vračilo blaga si lahko prenesete na naslednji povezavi: Obrazec ProTenisNASLOV ZAVRAČILO BLAGA:

 

Spletna trgovina ProRun in ProTenis
S ŠPORT, STOJAN BLATNIK s.p.
BTC, ŠČ MILLENIUM
Šmartinska 152
1000 Ljubljana 

Garancija, reklamacije in vračilo/zamenjava izdelkov


Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Rok za zamenjavo izdelkov je 14 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.Stvarne napake


Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.Naročila


Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12. ure bodo odpremljena isti dan. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 4 dni (dan oddaje + 4 dni). Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.Dostava in Poštnina


Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino sam, če je znesek nakupa nižji od 70 €, v nasprotnem primeru so stroški pošiljanja BREZPLAČNI.

Strošek dostave je 4,85 € in se bo izpisal ob zaključku vašega naročila ter bo zaveden na računu, ki ga boste prejeli skupaj z naročenimi izdelki. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

 • Poštnina paketa do teže 1 kg znaša cca. 5 €.
 • Pri naročilu nad 70 € vam poštnino krije S ŠPORT
 • Pri naročilu do 70 € se znesek za plačilo poveča za stroške poštnine cca. 3,75 € do teže 5 kg.
 • Pri plačilu po povzetju je naročnik / kupec dolžan upoštevati tudi strošek, ki nastane pri takem plačilu, saj mu prenosnik pošiljke oz. prevzemnik denarja (Pošta Slovenije) zaračuna izplačilo posebne položnice v znesku 0,96€.

Blago naročeno v spletni trgovini vam lahko dostavimo na dom ali v službo in ga bomo odposlali v najkrajšem možnem času. Naročila prejeta do 12:00 ure, bodo poslana naročniku istega dne, naročila prejeta po 12:00 uri, pa takoj naslednjega dne.

V kakor blago ne bo na zalogi vas obvestimo o dnevu dobave, ki je običajno v 10 do 15 dni. 

Osebni prevzem


Blago lahko prevzamete tudi osebno v naši trgovini na naslovu:

S ŠPORT, STOJAN BLATNIK s.p.
Šmartinska 152,
1000 Ljubljana
BTC Ljubljana,
ŠC MILLENIUM

Osebni prevzem je možen v času odprtja trgovine S ŠPORT.

Poleg prevzema naročenega blaga lahko na prevzemnem mestu izkoristite tudi priložnost za pogovor z našimi strokovnjaki, ki bodo z veseljem svetovali o vseh vaših vprašanjih na področju teka.Izdelki, ki jih ni na zalogi


Izdelkov, ki jih ni na zalogi ni mogoče naročiti.

Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti slučajno ni na zalogi in je objavljen na spletni strani ProTenis ali ProRun, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo.
Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.


Varnost


Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 1024-bitnega kodiranja.
Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s kreditno kartico (Visa, Visa Electron, Mastercard) ali preko PayPal računa.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.Odveza odgovornosti


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.Intelektualna lastnina


Vse pravice do vseh objavljenih materialov so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.Osebna izkaznica


NAZIV PODJETJA: S ŠPORT, STOJAN BLATNIK s.p., BTC, ŠČ MILLENIUM, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana

Identifikacijska št. za DDV
: SI 82835489

Matična številka
: 1728237000

VPIS V REGISTER: Davčni urad Ljubljana Moste-Polje, Proletarska 1, Opr. št: 26-2390/02

NASLOV TRGOVINE: BTC, ŠČ MILLENIUM, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS.:
Pon. - Čet: 9–20 h,
Petek: 9-19 h,
Sobota: 9–12 h,
Ned., prazniki: ZAPRTO


STACIONARNI TELEFON: 01 585 14 92
MOBILNI TELEFON: 070 801 727
E-NASLOV: info@prorun.si, info@protenis.si

KONTAKTNA OSEBA: g. Stojan Blatnik

 

 

zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.