Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
09. Oktnober 2017

TEST 300 gramskih LOPARJEV

Zmagovalec testa! Presenetljivo, kako nezahteven za igranje je ta lopar, a koliko ob svoji preprostosti ponuja teniškemu igralcu. Kompakten, zelo udoben in
TEST 300 gramskih LOPARJEV

Wilson Ultra 100 Countervail

Zmagovalec testa! Presenetljivo, kako nezahteven za igranje je ta lopar, a koliko ob svoji preprostosti ponuja teniškemu igralcu. Kompakten, zelo udoben in celo prijeten občutek ob stiku z žogo, kljub visoki trdoti okvirja, ki s svojo širino okvirja sodi med moderne tipe loparjev. Dobro globino in smer lahko konstanto proizvajamo ob praktično minimalnem trudu, odboj žogice s strun je malodane eksploziven. To še zlasti pride prav v obrambnih situacijah, ko raztegnjeni in v slabem ravnotežnostnem položaju lahko vrnemo dovolj kvalitetno žogico in tekmeca postavimo pred nov izziv. Moč loparja lahko dobro kontrolirajo tudi tisti, ki sicer radi kar močno lopnejo po žogici, sej je zaradi razporeditve strun moč dodajati veliko rotacije, ki bo žogico potegnila v igrišče, a vseeno, za tiste najmočnejše razbijače bo ta lopar vseeno preveč eksploziven. Všeč mi je bilo tudi, da je bil grip dovolj dolg za dvoročni bekend.

Head Instinct MP
Zelo podobno kot Ultra tudi ta lopar odlikuje enostavno rokovanje in prijeten občutek ob stiku z žogico, je pa z njim treba vseeno kar odločneje udariti, če želimo doseči podobne rezultate glede globine žogice, kot pri Ultri. Manj eksplozivnosti sicer lahko pomeni tudi več kontrole, a v tem primeru bi rekel, da je lopar preprosto le malenkost manj odziven. Ampak vseeno je to lopar, ki bo odlično služil dobrim rekreativcem in tudi zahtevnim tekmovalkam, tisti, ki se radi igrajo s svojimi nastavitvami, pa imajo v Instinktu odlično izhodiščno »dilo«. Jaz bi začel že pri gripu in si ga podaljšal za svoj dvoročni bekend!

Babolat Pure Drive 2017
Novi Babolat je po občutku tako udušen, da bi sam z njim vsekakor igral popolnoma brez blažilca vibracij v strunah. Dobro pa je to, da bo nova generacija verjetno povzročala bistveno manj težav z bolečinami po vsaki teniški partiji, saj je lopar glede na trdoto skorajda celo malo udoben. Presenetilo me je tudi to, da se mi je zdel nekam nenavadno težek v ročaj, čeprav je hiter pregled pokazal, da težišče in tudi sicer ostale tehnične podrobnosti ostajajo nespremenjene. Kar se tiče rokovanja, pa Pure Drive seveda ne razočara, spin, moč, odzivnost, veliko pomoči v obrambnih situacijah ipd. Lopar je tudi v novi reinkarnaciji namenjen agresivnim igralcem in igralkam, ki radi prevzemajo pobudo in z odločnimi udarci sprehajajo tekmeca. Za klasične »pimplarje« so na tržišču nekateri drugi loparji bolj primerni.

Prince Beast 100
V Pro Tenisu smo dobili priložnost, da lopar, ki sicer v trgovine prihaja šele po novem letu, stestiramo že bistveno prej. Največji plus Beasta 100 je zelo prijeten občutek ob stiku z žogico in lahkotno doseganje konstantne globine, čeprav žogico včasih vseeno odnese kar malo preveč po svoje. Kar se občutka tiče, Price pravzaprav slovi po loparjih, ki jih radi uporabljajo »filingaši«. Drugo, nekoliko manj prijetno presenečenje pa je, kako je mogoče, da se je ta lopar v roki zdel bistveno večji kot vsi ostali, čeprav so bile osnovne specifikacije vseh identične – 100 inčna glava, 300 gramov statične teže in debelina okvirja nekje med 23-26 milimetrov. Lopar se mi zdi najprimernejši za dobre rekreativne tenisačice in nekoliko starejše igralce, ki še vedno proizvedejo kar precej svoje moči, hkrati pa se ne branijo znatne pomoči loparja, saj jim nudi tudi dovolj veliko idealno točko udarca. Verjetno bo lopar zelo primeren tudi za starejše specialiste v igri dvojic, ki pri voleju potrebujejo vso pomoč, da jim olajša prestrezanje žogic pri mreži. Lopar na voljo 2018 februar.

Tecnifibre TFlash 300 PS
Največje presenečenje tega testa, saj je bilo težko ugotovit, komu naj bi bil ta lopar pravzaprav namenjen. Zdi se prazen, kot da je vsa teža skoncentrirana v vratu loparja, ročaj in glava pa sta prazna, zato tudi ni neke prave odzivnosti, čeprav žoga s strun odleti zelo konkretno, z veliko rotacije, ki lahko tekmecu povzroča obilo težav, a manjka občutek kontrole in tudi občutek vsebine. Zdi se, pravzaprav, da ves čas nekaj manjka. Glava zaradi posebne oblike grla in prehoda v vrat prav tako deluje precej večja kot 100 inčev, lahko pa pohvalimo izdelavo, zdi se, da so loparji kvalitetno izdelani, ter predvsem obliko in dolžino ročaja. Rekel bi, da je lopar še najbolj primeren za mlade tekmovalke in tekmovalce, ki v začetku kariere sprejmejo veliko pomoči loparja, hkrati pa to moč že znajo kontrolirati s svojimi dobro razvitimi udarci. Lopar si lahko malce ponastavijo po svojih željah, njihovo telo pa še ni dovzetno za trdoto, ki starejšim igralce tenisa po desetletjih igranja že lahko povzroča številne težave v igralni roki.
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.