Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
10. November 2019

TEST STRUN SOLINCO IN SIGNUM

Kot sem pred časom že pisal v prispevku o strunah, zanje velja rek, da so motor loparja ali pa da
Strune
Kot sem pred časom že pisal v prispevku o strunah, zanje velja rek, da so motor loparja ali pa da imajo podobno kot avtomobilska guma na vožnjo močan vpliv na vašo igro in počutje na igrišču. Ker so dejanski vmesni člen med vašim loparjem in žogico, zelo spremenijo zmogljivosti in udobje loparja. Tenis sicer resda lahko igrate z vsako struno, a občutek pri igri ne bo enak, saj se lastnosti in zmogljivosti strun zelo razlikujejo.
Sam dejansko od zdaj naprej pri strunah zares ne bom več varčeval in priporočam vam, da se v pogumen test spustite tudi sami. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal.

Solinco Tour Bite
Fenomenalna poliestrska struna, kar zadeva kontrolo. Nudi tudi odličen občutek ob stiku z žogico, čeprav sodi med trše strune, in je zelo trpežna, celo debelina 1.20mm mi je zdržala več kot 12 ur treninga in tekem. Igralcu glede same moči ne priskoči tako na pomoč kot glede kontrole, tako da je treba kar na polno udrihati po žogici in jo napeti kakšen kilogram manj, kot sicer, da ne postane preveč »mrtva« in neudobna, ima pa zato zelo dober spin potencial, dolgo časa ohranja napetost in prožnost, preden postane toga, tudi tik pred koncem življenjske dobe pa se ne razvleče kot marsikatera struna, ampak do samega konca nadpovprečno izvaja svoje naloge. Izjemno, verjetno moja naslednja izbira!

Solinco Hyper-G
Prav tako izjemna struna, nekoliko mehkejša, bolj »hrustne« ob udarcu, če lahko tako rečem,  krasi jo podobno izjemna kontrola in nekaj več odzivnosti, moči, a to se lahko zgodi na račun udobja, če jo napnete preveč. Ker sam nimam težav z bolečinami v roki, me to ni motilo, tistim z več težavami pa bi znala v kakšnem trenutku postati malenkost neudobna! A vseeno je Hyper-G daaaleč od kakšnega poceni »drata«, brez skrbi. Prav tako odlično zagrabi žogico in dolgo traja, čeprav je bila testna debela le 1,15 mm, pri tem pa tudi lep čas ohranja svoje igralne lastnosti, čeprav napetost spusti precej bolj kot pri Tour Bite struni. Če bi lahko kreiral struno sam, bi se verjetno odločil za hibrid med vsemi tremi strunami, saj vsaka še posebej navduši v nekem svojem delu.

Signum Pro Outbreak
Od izbranih treh mi je bila v celoti gledano sicer najmanj všeč, a vseeno zelo zelo všeč, v primerjavi z mojo dosedanjo izbiro Signum Pro Poly Plasma pa sodi v višji cenovni razred in to se tudi občutno pozna. Odličen spin potencial, kontrola, dobra odzivnost, precej boljša, kot pri Tour Bite, in udobje, torej ne preveč trda, kar se pri poliestrskih strunah rado zgodi. Zdi se mi, da je zdržala najmanj časa, je pa proti koncu spustila manj kot Hyper-G, kar mi je bilo zelo všeč. Pohvalno!

TEST: Robert Rebolj
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.