Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
15. Oktnober 2018

ZMAGOVALEC TESTA OKTOBRA 2018 - AERO

Zmagovalec testa! Paradni konj francoskega proizvajalca je z novo inkarnacijo postal precej udobnejši, z njim je lažje igrati,
Babolat Pure Aero 2018

Zmagovalec testa! Paradni konj francoskega proizvajalca je z novo inkarnacijo postal precej udobnejši, z njim je lažje igrati, ima nekoliko več kontrole kot prvi prenovljeni Pure Aero, bistveno pa se je izboljšal tudi občutek žogice ob stiku z loparjem. Lopar sicer ohranja lastnosti, ki so ga postavile na piedestal enega največkrat uporabljenih raket v zgodovini teniške igre – in to tako med profesionalnimi kot rekreativnimi igralci. Odzivnost, oproščanje manj natančnih zadetkov žogice, pomoč pri obrambi, pomoč, ko napadamo, stiskamo ali sprehajamo tekmeca, to pot pa še bistveno več občutka in stika z žogico pri volejih in delikatni igri skrajšanih in tako ali drugače zavrtinčenih žog v bližini mreže. Vrhunsko!

Head Graphen 360 Speed MP

Iz loparja bodo največ potegnili izdelani in samozavestni igralci tenisa, ki med udarjanjem žogice ne oklevajo, ampak odločno sledijo smeri udarca in iščejo globino v bližini osnovne črte igrišča. V takem primeru bodo tudi bogato nagrajeni, saj bo žogica padla v igrišče z veliko rotacije in posledično mase, da bo tekmecu povzročala preglavice pri kontroliranju povratnega udarca. Osebno me je najbolj zmotilo to, da se je lopar zaradi razporeditve teže, kar precej je je namreč v glavi, sam od sebe zdel kljub »le« 300 gramom statične teže presenetljivo težek. A ko ga enkrat spraviš v gibanje, ta masa veliko dela opravi namesto tebe. Drugi okrc pa bi bil ta, da je za moj okus pretrd. To se sicer da ublažiti z izbiro nekoliko mehkejše strune, a vseeno, sam bi si že v osnovi želel nekoliko mehkejšega odziva, ki pomeni tudi precej več občutka za žogico – četudi na račun moči. Te mu namreč ne manjka!


Tecnifibre ATP TFight 300 XTC

Lopar bi uvrstil v presek zgornje trojice. Vsekakor je precej udobnejši od Speed MP, odzivnejši od Prestigea in se po občutku ob stiku z žogico kosa s Pure Aerom, čeprav zahteva za dobre rezultate več vloženega dela. Dobro orožje za vse odločne in podkovane igralce tenisa, ki točno vedo, kaj zahtevajo od svoje teniške opreme, hkrati pa želijo na igrišču izstopati tudi s proizvajalcem, ki ga ne uporablja 90 odstotkov teniške populacije, in ne utrujati telesa s (pre)večkrat povsem nepotrebno težo svojega igralnega orodja. Močnejši in še bolj tehnično podkovani igralci lahko namreč posežejo po težjem bratu, ki s svojimi 315 grami statične teže ponuja še več stabilnosti, moči in kontrole, a ob tem jasno ne nudi iste okretnosti in lahkotnosti.
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.