Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
10. November 2019

TEST LOPARJEV HEAD GRAVITY IN RADICAL

MP linija ima po mojem mnenju najbolj idealno razporeditev strun, kar sem jih doslej videl na loparjih. 16x20 strun je razporejenih tako, da so kvadratki med strunami ravno dovolj veliki, da
Head Gravity MP

MP linija ima po mojem mnenju najbolj idealno razporeditev strun, kar sem jih doslej videl na loparjih. 16x20 strun je razporejenih tako, da so kvadratki med strunami ravno dovolj veliki, da sijajno grabijo žogico, hkrati pa ne preveč veliki, da žogica ne leti povsem nenadzorovano z loparja. Lopar je izjemno lahko obvladljiv, igralcu v mnogočem olajša delo, sam bi poskrbel le še za to, da bi bil težji, saj bi s tem tudi žogice dobivale več mase in globine. Od 22mm okvirja bi pričakoval nekaj več osnovne moči, a kontrola je je zato navdušujoča, rotacije, ki jih lahko dodajaš žogicam, pa so izjemne, tako pri različnih servisih kot v spin in slajz udarcih. Prepričani pa smo, da s pravilno izbiro strune lahko pridemo tudi do precej izboljšanega pospeška žogice. Vsekakor lopar, vreden testa! Tisti, ki se radi igrate z nastavitvami, pa je to eden najboljših loparjev za platformo, ki jo potem nadgradite povsem po svojih željah.

Head Gravity Tour

Head je z novo linijo mehkih in oblikovno zelo domišljenih loparjev z veliko idealno točko udarca požel veliko zanimanja med teniškimi navdušenci. Po prvem testu lahko rečemo, da upravičeno. Tudi sam sem imel velika pričakovanja, ki so bila v veliki meri upravičena. Verzijo Tour s svojimi 305 grami, velikostjo glave 100 inch2 in razporeditvijo strun 18x20 sem vzel v roke in z njim bi lahko takoj igral tudi ligaški dvoboj. Izjemno lahko rokovanje, zelo dobra stabilnost, kontrola, vse je na mestu, morda pa je lopar nekoliko manj odziven, kot sem pričakoval, vsekakor manj pospešuje žogico kot Wilsonov Blade, po občutku ob stiku žogice pa me je precej spominjal na Wilsonovo linijo Clash, ki jo sam opisujem kot sladko-kislega piščanca oziroma nekaj, kar se zdi na prvi pogled nasprotujoče – mehko trd lopar. Lopar je v resnici precej fleksibilen, a ko žogico zadeneš izven idealne točke udarca, to kar dobro začutiš. Sicer pa se lopar odlično obnese v vseh igralnih situacijah in toplo vam priporočam, da ga testirate in ugotovite, kako se vklaplja v vaš način igre. Dobri rekreativci in tekmovalci bodo zagotovo navdušeni.
 
Head Graphene 360 Radical MP

Tokratni test me je prijetno presenetil, saj že dolgo časa nisem imel v rokah loparja tako nizke statične teže (295g), ki pa bi hkrati tako zavidljivo dobro opravljal svoje delo in igralcu ob dokaj majhnem vložku energije nudil takšen odziv. Hkrati pa bil tako okreten, da ga v obrambnih ali improviziranih situacijah tako hitro obrneš in se prilagodiš izzivu. Rokovanje z Radicalom MP zadnje generacije je namreč skorajda otročje lahko in med igranjem sem večkrat pomislil, zakaj neki se »matram« s približno 25g ekstra statične teže ob vsakem udarcu, ko pa bi lahko v večini tekem dobrega rekreativnega tenisa zlahka preživel – in se morda tudi bolje odrezal – z nekaj lažjim loparjem. Radical je zelo okreten lopar, hiter skozi zrak, ob čistem udarcu nudi dober, kompakten in tudi prijeten občutek, za moj okus morda malenkost trši, kot bi si želel, a to bi si zlahka prilagodil z izbiro strune. Za globino žogice se ni treba posebno truditi, dosegamo jo lahko presenetljivo lahko, in zelo podobno je z različnimi rotacijami. Čeprav se kvadratki med strunami ne zdijo posebno veliki, »dratje« presenetljivo dobro grabi žogico, še posebno me je navdušil slajz. Ko se odločimo za nekoliko bolj napadalen udarec, lopar spet priskoči na pomoč in žogici daje dober pospešek. Razporeditev teže v tem loparju je proizvajalcu resnično uspela, meni namreč zelo ustreza. Skratka, sliši se skorajda popolno. Seveda ni povsem tako, a to so bili moji občutki presenečenja, ko sem zaigral z njim. Seveda bi si želel kanec več stabilnosti, ki jo lahko omogoči le večja teža, ter nekoliko mehkejši okvir, ampak to so stvari, ki jih lahko dosežemo z nekaj igračkanja in eksperimentiranja, hkrati pa se z njimi ukvarjamo le največji teniški zanesenjaki, ki pa, roko na srce, tudi ob doseženi »optimalnosti« ne zmoremo vztrajati več kot toliko časa, da ne bi spet poskusili nekaj novega. Zatorej, vsi nadobudni igralci, ustavite se pri našem najljubšem prodajalcu teniške opreme in preverite najnovejšega Radicala MP, vsekakor vam ne bo žal. Če slučajno ne konča v vaši torbi, pa si boste skorajda zagotovo zapomnili čas, ki ste ga preživeli z njim. Head, pohvalno!

TEST:Robert Rebolj
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.