Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
19. November 2018

Zakaj testirati loparje, strune in različne napetosti

Tehnologija hitro napreduje, loparji se kar precej spreminjajo, novosti je veliko in izbire je
Tehnologija hitro napreduje, loparji se kar precej spreminjajo, novosti je veliko in izbire je dandanes na tržišču toliko, kot je ni bilo še nikoli. Hkrati pa je na voljo tudi nešteto testov in takšnih ali drugačnih odzivov uporabnikov, ki nam mešajo glavo in vplivajo na naše mnenje in celo občutke. A dejstvo je takšno: na teniškem igrišču smo vedno sami s svojim loparjem in od tega razmerja je odvisno, če uspemo redno prikazovati naše dejansko znanje in sposobnosti.
Naj izberem lahek, srednje težek ali težek lopar, kako debel naj bo okvir, kako trd naj bo lopar, kako velika naj bo glava, kakšna naj bo razporeditev strun, kako debel naj bo grip, kakšno naj bo težišče in kako naj bo razporejena teža po loparju (bolj polarizirano ali klasično) in predvsem kakšen povratni občutek pričakujemo od loparja ob stiku z žogico? Katero struno izbrati, da bo opravljala to delo in koliko naj bo napeta, da ga bo opravljala optimalno? Moram uporabiti tudi dušilec vibracij ali je lopar sam že toliko zadušen, da z njim skorajda ne čutim več žogice? To je samo nekaj izhodiščnih vprašanj, ki vas bodo pripeljala do osnovne točke, nato pa se začne dejanska izbira. Kateri lopar, katera in koliko napeta struna bo najprimernejša kombinacija zame? Na to ni drugega odgovora, kot da vzamete v roke prav vse svoje kandidate in se odpravite na igrišče. In pri tem si vzemite čas. Stestirajte loparje tudi na vaš slab dan. In proti boljšim tekmecem. Testirajte jih nekaj dni zapored, saj en dan lahko morda dejansko igrate sanjsko tudi z Rogerjevim loparjem, ampak ali boste lahko z njim igrali več dni zapored? Ali pa eno tekmo zjutraj in dvojice popoldne? Morda celo cel turnir v enem dnevu? In potem še normalno operirali s svojo igralno roko? Al pa boste morali leči na operacijsko mizo, da vam bodo pokrpali ramo ali komolec?!

 Možnosti za testiranje vsega, kar si poželite, ni bilo še nikoli toliko, kot jih je danes. Zakaj bi loparje kar na pamet kupovali preko spleta in jih nato razočarani prodajali še nove po polovični ceni, ko pa se lahko malo pozabavate in v praksi dejansko preizkusite, kako se materiali obnesejo? Pa se potem s svojimi občutki vrnite na forume in jih primerjajte z zapisanimi odzivi. Predvsem pa boste lahko tudi sami zapisali svoja videnja in jim, upamo, povedali, kako dobro ste izbrali, saj zdaj igrate tenis svojega življenja, samozavestno, odločno in brez bolečin. Vsak dan!
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.