Tel: 070 801 727 / 041 322 603 / 01 585 14 92
< Nazaj na seznam
18. November 2015

Test Prince 100P TeXtreme

Loparji proizvajalca Prince se že tradicionalno praviloma ponašajo z izjemnim občutkom, ki se proizvede ob stiku loparja z žogico.
Zato ne čudi, da med tenisači toliko tistih uporabnikov, ki jim radi rečemo »filingaši« (izhajajoč iz angleške besedice feeling/občutek), igra prav z loparji znamke Prince.

Morda ob pogledu na današnje sponzorirane profesionalce (Ferrer, Isner, Granollers, Janković idr.) sicer ne boste dobili tega občutka, a za potrditev se spomnite na nepozabnega Patricka Rafterja in še vedno aktualnih bratov Bryan – ter na vse vragolije, ki so jih in jih še vedno proizvajajo, pa bo slika precej bolj jasna. Če se s tem ne strinjate povsem, pa se boste zagotovo z dejstvom, da ti loparji sodijo med najudobnejše in mnogi, ki so trpeli za kroničnimi poškodbami komolcev ipd., z loparji Prince ponovno igrajo brez bolečin.

Novi 100P TeXtreme sodi med srednje težke loparje (305g), ki se ponašajo z zelo dobro kontrolo, hkrati pa so tudi dokaj odzivni in stabilni, a ne pretrdi. Najbolj smo bili navdušeni nad izredno preprostostjo rokovanja, lopar res hitro švigne skozi zrak in je izredno okreten, ter občutkom, kako dobro se čuti žogico ob stiku s strunami. Kljub dokaj gosti pletenosti strun v vzorcu 18x20, lahko žogico vseeno močno rotiramo v vse smeri in proizvajamo ostre kote, hkrati pa je ne odnaša nekontrolirano kot s kakšne »frače«, kot radi rečemo, kadar jo udarimo bolj ravno. Lopar vas preprosto zvabi, da poskusite z igro po celem igrišču, saj tudi pri mreži omogoča zelo hitre reakcije in dober blok žogice. Je pa za konstatno globino žogo vseeno potrebno udariti s precej energije, kar pomeni, da bodo od loparja imeli največ tisti igralci, ki imajo tehniko in fiziko na dokaj visokem nivoju. Morda bi lopar okrcal le v delu, ki se tiče idealne točke zadetka – ta bi lahko bila tudi nekaj večja. Kadar žogice ne udarimo povsem čisto, se namreč kar nekoliko preveč energije izgubi povsem v nič. Pozitivna stran tega pa je, da lopar tudi ob nečistih udarcih ne povzroča velikega stresa igralni roki – ta del so pri Princeu ponovno opravili z odliko!

Če torej iščete dober, tekmovalen, stabilen (hkrati pa ne trd in neudoben) ter tudi vizualno privlačen lopar, s katerimo boste ob visoki stopnji kontrole še sijajno čutili žogico, naj vam vaš najljubši prodajalec športne opreme S ŠPORT v ŠČ Millenium za test pripravi Prince 100P TeXtreme – žal vam zagotovo ne bo! Če ne drugega, se boste na testu neizmerno zabavali.
zapri Na spletnih straneh Protenis.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.